De Italiaanse Koffiekaart
Welke koffiesoort kies jij?
Koffie, het zwarte goud. Je zou iemand bijna voor gek verklaren als diegene het niet drinkt.
Niets gaat boven een heerlijke kop koffie in de ochtend, tijdens de pauze met collega's of 's avonds op de bank na het avondeten.
Maar eerlijk is eerlijk, het moet wel echt goede koffie zijn toch? Een Senseo of automatenkoffie is simpelweg niet te drinken..
(laat ik het netjes houden)
Nee, wij koffieliefhebbers genieten alleen van echte kwaliteitskoffie.
Maar, nu even wat anders... Drink je altijd dezelfde koffie, espresso of cappuccino?
Of ben je een waaghals, stap je uit je comfortzone en probeer je wel eens iets nieuws?
Hoeft natuurlijk niet hé, drink vooral wat je lekker vindt.
Voor mij hoef je echt niet te veranderen. Mij maak je ook gewoon blij met een heerlijke kop koffie of dubbele espresso.
Voor degene die anders zijn dan ik en wel graag iets nieuws willen proberen... Let dan even op!
Wij van Tijd Voor Espresso hebben een Italiaanse Koffiekaart voor je samengesteld.
Hierop vind je de meest traditionele dranken die in Italië worden gedronken.
Naast de espresso vind je ook een eeuwenoude en nobele traditie.
Dit is misschien een optie als je de volgende keer bij een koffiebar afrekent.
Bekijk de kaart hieronder en lees verder waar we de soorten bespreken.

Nee, de dranken komen niet specifiek uit de gemarkeerde regio's vandaan. Maar ziet er wel leuk uit toch?
Goed, laten we de koffiesoorten en eeuwenoude Italiaanse traditie bespreken.
Espresso
Een espresso is de basis van alle koffiespecialiteiten. Een espresso is een 30 ml donkere, geconcentreerde koffie gezet van fijn gemalen koffiebonen. Een goede espresso heeft een mooi goudbruin gevlekte crema-laag. In Italië noemt men een espresso “un caffè” en drinkt dit uit een klein porseleinen kopje, “un tazzina”.
Doppio
Doppio betekent letterlijk vertaald “dubbel”.
In dit geval een dubbele espresso dus! 60 ml van dit sterke kopje koffie, geserveerd in een espressokopje of een glaasje.