WINKELWAGEN

Coupon Code: Nieuwsbrief Coupon TvE Copy Code

Gratis Levering 24 Maanden Garantie

Vragen? Bel ons

085-0041048

Ma - Za | 09.00 - 18.00

Review Gaggia Classic Pro Design 2020

By Kevin van Ravenzwaaij 01 december 2020

De Gaggia Classic Pro Design is de opvolger van de Gaggia Classic Coffee Pro uit 2019. Deze Gaggia espressomachine is compact en zet keer op keer een heerlijke Italiaanse espresso. De populaire Classic pro is een echte klassieker en kan eigenlijk niet in de keuken van een echte koffieliefhebber ontbreken.

Wij koffiefanaten onder elkaar genieten natuurlijk alleen van echte kwaliteitskoffie. Dan zijn we bij de Classic Pro aan het juiste adres. Dat mag ook wel want de Classic Pro piston machine is al tientallen jaren het meest verkochte model van Gaggia.

Naast dat de nieuwe Gaggia Classic Pro de perfecte koffie moet zetten, stellen wij ook andere eisen aan een espressomachine. Zo vinden wij dat een koffiemachine gebruiks-, onderhouds- en milieuvriendelijk moet zijn. De Gaggia Classic voldoet aan al onze verwachtingen en wij vinden de Classic dan ook een echte topper.

Ben je nu al enthousiast en heb je geen geduld meer om dit artikel verder te lezen? Bekijk dan hier de nieuwste Gaggia Classic Pro Design modellen.

 

Espresso Machines Gaggia Classic Pro Design 2020 Halfautomatisch

 

De Classic Pro 2020 is razend populair

Alleen al als je naar de Classic kijkt begrijp je waarom deze espressomachine zo in trek is. Het heeft de looks van een traditionele espresso machine zoals je die in de Italiaanse koffiebars vindt. Alleen dan wel een stukje kleiner natuurlijk. De behuizing is gemaakt van geborsteld RVS waardoor de machine een vintage uitstraling heeft. Alleen daarom al is de Pro Design van Gaggia de eyecatcher van jouw keuken.

Uiterlijk is belangrijk maar het innerlijk is hetgeen dat telt toch?
Ook wat dat betreft zit het bij Gaggia helemaal goed. Dat kan ook niet anders aangezien het gehele ontwerp door de Italianen is ontwikkeld. Een echt koffieland. Ook bij de nieuwe Pro Design serie is dit het geval. De gehele techniek is zo ontwikkeld dat jij langdurig van topkwaliteit kan genieten.

Dit is absoluut één van de belangrijkste redenen waarom dit model al jarenlang immens populair is. Maar natuurlijk zijn nog meer voor- en nadelen van deze halfautomatische espressomachine te benoemen.

 

Gaggia Classic Pro Design Rood Espresso Machine Halfautomatisch

 

Voor- en Nadelen

 Makkelijk in gebruik | Voor de echte "Thuisbarista"

 Standby modus | Voor energiebesparing

 Boiler extern verwarmd | Voorkomt verkalking en slijtage

 Verchroomde zetgroep | Voor een stabiele temperatuur

 Geborsteld RVS-behuizing | De eyecatcher in jouw keuken

 Professionele stoompijp | Voor een heerlijke cappuccino

Geen reinigingsprogramma's 

 

Makkelijk genieten van de heerlijkste koffie

Het afstellen van de koffiemolen kost al tijd zat. Je wilt niet dat het gebruik van de halfautomaat ook nog eens veel moeite kost. Nee, jij wilt gewoon genieten van een zorgeloos bakkie koffie en dat begrijpen we maar al te goed. Gelukkig is deze pistonmachine heel makkelijk in gebruik.

Met al het gemak bedien je deze topper via slechts 3 tuimelschakelaars. Je hebt een schakelaar waar je de machine mee aan- en uitzet, om koffie te zetten en om stoom op te wekken. Gewoon de knop omzetten en gaan. Simpel toch? Deze machine kent geen fratsen of moeilijke instellingen. Iedereen kan met deze klassieker overweg.

Drink je liever een heerlijke cappuccino? Ga dan met de professionele stoompijp aan de slag en breng de barista in je naar boven. De stoompijp is voorzien van twee stoomgaatjes voor optimaal melkschuim. Wij zijn benieuwd of jij de perfecte melkschuimlaag kan creëren. Voer de lepeltest uit en kom erachter of jij je barista skills nog verder moet ontwikkelen. Lees er hier meer over

 

Gaggia Classic Pro 2020 Espresso Machine Tuimelschakelaars

 

Een lekker warm bakkie

De temperatuur waarmee koffie wordt gezet is van invloed op de smaak. Je hebt vast wel eens je koffie net te lang laten staan voordat je eraan begon. Is het je toen opgevallen dat de koffie aanzienlijk minder lekker was? Zeker in vergelijking met een warm bakkie. Dit komt met name door de smaakpapillen op onze tong. Dan neem je ineens totaal andere smaken waar.

De ideale temperatuur voor het onttrekken van het perfecte aroma uit de gemalen koffie ligt tussen de 92 en 96 graden. 93 graden wordt aangeraden. Zet je koffie op een te lage temperatuur, dan zal de smaak negatief beïnvloed worden. Ook zorgen temperatuurschommelingen in de boiler ervoor dat je koffie telkens anders smaakt. Dat wil je niet toch? Je wilt toch wel van een lekker warm bakkie genieten van constante kwaliteit.

De Classic Pro is voorzien van een zwaar verchroomde zetgroep waardoor de temperatuur tijdens het koffiezetten stabiel wordt gehouden. Ook zorgt het ervoor dat schommeling in temperatuur wordt tegengegaan. Zo is jouw koffie altijd op de juiste temperatuur en geniet je altijd van het perfecte aroma.

 

Een duurzaam ding 

Duurzame producten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en vormen langzamerhand de norm. Ook wij van Tijd Voor Espresso vinden duurzaamheid van absoluut belang. Onze collectie wordt dan ook zorgvuldig gekozen. Zo selecteren wij alleen koffiemachines die binnen de EU zijn ontwikkeld, apparaten die uit duurzame elementen bestaan en dus gerecycled kan worden en of de technische opbouw bijdraagt aan een langere levensduur. Maar eerlijk is eerlijk. Het blijft elektronica en het komt wel eens voor dat een apparaat je in de steek laat.

Gaggia begrijpt dat we zo min mogelijk schade aan het milieu moeten toebrengen. Daarom zijn alle machines opgebouwd uit duurzame elementen als RVS en ABS-kunststof. Beide materialen zijn volledig recyclebaar en daardoor minder schadelijk. Ook hebben zij bij het ontwerp nagedacht hoe ze de kwaliteit van jouw nieuwe machine en koffie veilig kan stellen.

 

Lang genieten van de beste espresso

De Gaggia Classic heeft een traditionele aluminium boiler. De boiler wordt door verwarmingselementen via de buitenkant verwarmd. Het voordeel hiervan is dat de elementen hierdoor niet in direct contact met het water staan. Hierdoor ontstaat minder snel verkalking. De kwaliteit van de boiler blijft hierdoor behouden en het draagt bij aan een langere levensduur.

Om nog langer van de beste espresso te genieten is deze machine van een driewegklep voorzien. Dit zorgt ervoor dat de overdruk na het koffiezetten via een pijpje naar de lekbak wordt afgevoerd. Hierdoor blijft het koffierestant droog achter in het piston en is daardoor makkelijk uit te kloppen. Schoonmaken is hierdoor super makkelijk en zorgt er ook weer voor dat de kwaliteit behouden blijft. 

 

Standby modus is goed voor je portemonnee

Milieubewust zijn betekent ook minder energie verbruiken. Om je hierbij te helpen is de classic van een standby modus voorzien. Wanneer je de machine even niet gebruikt, schakelt het apparaat na ongeveer 20 minuten op standby. Dit betekent dat het stroomverbruik van 1200 watt naar ca. 1 watt wordt teruggebracht. Deze topper verlaagt dus ook nog eens de energierekening!

 

Onderhoud? Een kind doet de was

De Classic is niet van automatische onderhoudsprogramma’s voorzien. Toch ben je aan het onderhoud niet veel werk. Naast het schoonmaken van de filterdrager (piston) en de stoompijp hoef je alleen nog regelmatig te ontkalken. Met de vloeibare ontkalker van Gaggia is jouw nieuwe espresso machine weer kalkvrij. Ook al neemt het wat tijd in beslag, na het ontkalken geniet je weer van een heerlijk vers bakkie. Vergeet ook niet de lekbak te legen en onder de kraan af te spoelen.

 

Gaggia Ontkalkingsmiddel Kalkvrij Ontkalker Biologisch

 

Ontkalken doe je zo

  1. Gebruik 125ml Gaggia ontkalkingsmiddel en vul het waterreservoir tot de max. aan.
  2. Het de espresso machine aan en zet via de stoompijp 2 kopjes water.
  3. Zet de hoofdschakelaar uit
  4. Laat het ontkalkingsmiddel ongeveer 15 minuten inwerken.
  5. Herhaal punt 2 en 3 om de 2-3 minuten totdat het waterreservoir leeg is.
  6. Spoel het waterreservoir om.
  7. Spoel het gehele apparaat na zodat het middels nergens achterblijft. Haal ongeveer 2 liter water door de stoompijp en het koffiezetgedeelte.
  8. Zet 2-3 kopjes koffie zonder te drinken om er zeker van te zijn dat alleen vers water door het koffiemengsel wordt geperst.

Wanneer jij de machine goed onderhoudt, hoeft deze in principe niet iedere 1 á 2 jaar een grondige beurt te krijgen. Alleen op die manier zorg je ervoor dat de machine langdurig meegaat.

 

Overtuigd of vragen? Bellen is sneller

Ben jij overtuigd dat de Gaggia Classic Pro de halfautomatische espresso machine voor jou is? Bekijk dan hier al onze modellen. Ook kan het zo zijn dat je nog wat vragen hebt. Neem in dat geval gewoon even contact met ons op. Bellen is sneller. Wij helpen je graag bij het beantwoorden van al jouw vragen.

Bekijk hieronder ook nog even deze, bijna rustgevende, video.

Wij wensen je heel veel fijne koffiemomenten en nu is het Tijd Voor Espresso.

Alex & Kevin

 


Oudere post Nieuwste