WINKELWAGEN

Coupon Code: Nieuwsbrief Coupon TvE Copy Code

Gratis Levering 24 Maanden Garantie

Vragen? Bel ons

085-0041048

Ma - Za | 09.00 - 18.00

Waar komt koffie vandaan: De herkomst

By Kevin van Ravenzwaaij 07 juli 2021

Waar komen koffiebonen eigenlijk vandaan?

Grote kans dat je regelmatig geniet van je favoriete koffie maar heb je enig idee welke weg de koffiebonen afleggen voor jij er je kopje koffie van kunt drinken? We geven je een klein kijkje in de herkomst van koffie!

Bijna alle (Arabica) Koffieplanten worden eigen alleen verbouwd in de zogenaamde “Bean Belt” 

Bean belt, Koffiebonen, Herkomst koffie, koffie, bonen koffie, beste koffiebonen

De Bean Belt is het tropische gebied tussen de Kreeftskeerking en de Steenbokskeerking en ligt rond de evenaar. Hier is het klimaat met veel zon, warmte en luchtvochtigheid en het landschap met grote hoogteverschillen gunstig om koffieplanten te laten groeien. Koffieplantages liggen vaak uitgestrekt over heuvelachtig gebied. De volle zon is eigenlijk te heet voor de koffieplanten, hierdoor zie je op de plantages ook veel bananenbomen staan, deze zorgen voor voldoende schaduw op de planten.

Arabica en Robusta.. Wat maakt het verschil?

De 2 meest voorkomende koffievarianten zijn Arabica en Robusta en er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze 2 soorten. Koffieplanten maken cafeïne aan als natuurlijk beschermingsmiddel tegen insecten en ziektes. 

Arabica-koffie groeit op grote hoogte, vanaf 900 meter. Op deze hoogte zijn minder insecten en maakt de plant minder cafeïne aan dan een