WINKELWAGEN

Coupon Code: Nieuwsbrief Coupon TvE Copy Code

Gratis Levering 24 Maanden Garantie

Vragen? Bel ons

085-0041048

Ma - Za | 09.00 - 18.00

Omdat wij van koffie houden! Gewoon lekker cliché

De geur van een kop koffie in de ochtend, een sociaal moment op het werk of een moment van bezinning na het avondeten. Wat de reden voor het drinken van een kop koffie ook mag zijn, wij Nederlanders houden ervan. Koffie wordt in verschillende varianten geschonken. Wat je voorkeur ook is, alleen de geur al doet verlangen naar het koffiemoment.

De zoektocht van Kevin naar de Italiaanse smaakervaring

Dit ervaarde ik zelf, Kevin, toen ik mijn eerste koffie dronk. Een bakkie uit een automaat op de sportschool waar ik werkzaam was. Op een ochtend was mijn energieniveau heel laag. Mijn ogen vielen bijna dicht. Een collega zei dat een kop koffie wel zou helpen. Koffie lustte ik niet, daarom moest ik er melk en suiker in doen en dan laten afkoelen. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn lichaam reageerde heftig op de eerste cafeïne shot. Het kan ook een placebo-effect zijn geweest. Wie zal het zeggen. 


Al snel kwam ik erachter dat mijn eerste bakkie niet was zoals ik mij had voorgesteld. Zo heerlijk als de geur van versgemalen koffiebonen, zo slecht smaakte deze koffie. Keihard door mijn hersenen in de maling genomen. Toch ging ik ervan uit dat ik wel aan de smaak zou wennen. Maar niets was minder waar. De automatenkoffie bleef mij niet smaken.

Pas een aantal jaren later werd mijn mening bijgesteld. 


Tijdens een vakantie in Italië maakte ik kennis met de fantastische smaak van ‘echte’ koffie. De sfeer had hier misschien ook wel invloed op. Het ‘Piazza Della Signoria’ plein in Florence. Zittend op een zonovergoten terras met uitzicht over het plein. Italiaanse muziek op de achtergrond en de ober die ‘Prego’ zegt als ik hem voor de koffie bedank. Dit keer ging ik voor een dubbele espresso. Een wereld ging voor mij open. Een intense smaak, met een ietwat zoete afdronk. Een moment van geluk. Ja, het klinkt cliché, Ik weet het. Maar op dat moment kon ik echt, maar dan ook echt van koffie genieten. 


Eindelijk kon ik die heerlijke geur van verse koffie aan de smaak koppelen. Geen melk en suiker of koffieautomaat meer voor mij.

Jaren later was dit, achteraf gezien, de reden om zelf op zoek te gaan naar de beste espresso machine. 

Al snel kwam ik er achter dat dit een flinke zoektocht ging worden. Een koffiemachine komt voor in verschillende merken, maten, kleuren en verschillende functies. Ik zag door de bomen het bos niet meer. 

Het enige wat ik wilde is dezelfde smaakervaring zoals ik die in Italië geproefd heb.


Mijn zoektocht naar de beste koffie(machines) heeft ertoe geleid dat ik iemand ben tegengekomen die dezelfde passie deelt: Alex.

De Typisch Hollandse koffiemomenten van Alex

Koffie is er nog net niet met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis was het een moment om even samen te zijn met het gezin. Een moment van rust zoals ik het ervaarde. Toen ik rond mijn 16e mijn eerste kop koffie dronk hoorde ik er ‘echt’ bij. Door de jaren heen leerde ik de Nederlandse koffiecultuur in verschillende vormen kennen. Bijvoorbeeld tijdens mijn periode op de vliegbasis van Twenthe. Mijn collega’s en ik dronken voor het werk altijd eerst een ‘bakkie’ in de kantine. Dit was vaste prik in de ochtend. We hadden het over het weekend en bespraken het werk voor. Natuurlijk werd er ook veel gelachen. 

De werkdag kon ook pas echt na ons gezamenlijke bakkie van start.


De koffiecultuur op het werk en thuis heb ik ervaren als typisch Nederlands. Het is echt een sociaal moment en een vast onderdeel van de dag. Je mist je koffie echt als je één van die momenten mist. Onze manier van koffiedrinken is voor ons normaal. In andere landen wordt koffie op een andere manier gedronken. Dit heb ik ervaren tijdens de vele reizen die ik in mijn leven heb gemaakt. 

Zo veel mensen met zo veel verschillende smaken en manieren. Dit is wat koffie interessant voor mij maakt.

Mijn technische achtergrond zorgt ervoor dat ik zeer geïnteresseerd ben in de techniek achter de koffiemachines. 

Dit is dan ook één van de redenen waarom Kevin en ik zo goed bij elkaar passen. 

Waar ik mij bezighoud met de techniek van de machines, is Kevin meer het gezicht van onze organisatie. 

Hij is het aanspreekpunt voor zowel de leveranciers als voor jullie/onze klanten. 


Onze ervaring en gedeelde passie maakt ons een sterk team. Een team dat jullie op ieder vlak van de aankoop kan ondersteunen.

Selectie van de beste koffiemachines

Om iedere koffieliefhebber het ultieme koffiemoment te bieden, zijn wij samen op zoek gegaan naar de beste koffiemachines. 

Wij hebben een selectie gemaakt van kwalitatieve volautomaten, voorzien van alle gemakken, en authentieke halfautomatische espresso machines. Geschikt voor zowel in huis als op kantoor. 


Daarnaast kiezen wij onze selectie zorgvuldig. 

Alle machines zijn gemaakt van duurzame elementen, zijn recyclebaar en hebben een langere levensduur.

Het vinden van een koffiemachine die het beste bij jouw situatie past, kan zoals wij ook hebben ervaren, moeilijk zijn. 

Bij ons gaat het dan ook meer dan alleen om de aankoop van een dergelijke koffiemachine. 

Het gaat om de beleving. Elementen zoals gratis te downloaden gebruikshandleidingen en binnenkort Augmented Reality [AR] van onze koffiemachines dragen naar onze mening allemaal hier aan bij.


En om de keuze alvast een stuk eenvoudiger te maken, hebben wij bijgaand artikel geschreven. Hierin beschrijven we de verschillen van de diverse soorten espresso machines. 

Daarnaast leggen we je meerdere redenen voor om de keuze te vereenvoudigen.


Maar ben je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij, Alex en Kevin, adviseren je graag.